Plaža v Portorožu

Plaža je od Boutique Hotela Marita oddaljena približno 10 minut hoje (pot do plaže je enostavna, ravna, prilagojena za ljudi z gibalnimi ovirami in mamicam z vozički), 5 minut z avtomobilom oziroma 5 minut z avtobusom (avtobusna postaja je od hotela oddaljena 130 m oziroma 2 minuti hoje).

Centralna plaža v Portorožu se razteza na površini cca. 25.000 m2, razdeljena je na travnati in peščeni del.  Obratuje v času od 15.6. do 31.8. v letu in sicer od ponedeljka do petka med 10.00 in 18.00 uro, med vikendi in prazniki pa med 10.00 in 20.00 uro.

Plaži pripadata dva plažna objekta, v katerih se nahajajo tuši, sanitarije, posebej prirejene sanitarije za invalide. V sklopu plaže je tudi ambulanta, ki je popolnoma opremljena za nudenje prve pomoči. V času obratovanja plaže je prisotno zadostno število reševalcev iz vode ter usposobljeno osebje za nudenje prve pomoči.

Površina plaže Portorož je redno vzdrževana in dnevno čiščena. Poleg odpadkov, ki jih ustvarijo obiskovalci plaže se redno odstranjujejo tudi naplavine in drugi plavajoči predmeti, dnevno pa se preseje tudi mivka.

Centralna plaža Portorož vsako leto prejme priznanje »MODRA ZASTAVA«, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.

Plaže so brezplačne in odprte za vse obiskovalce. Plačljiv je najem senčnika in ležalnika in se med plažami razlikuje. Cena najema ležalnika in senčnika se gibljejo od 5,00.-Eur na dan. Na razpolago imate možnost najema senčnika s sefom (6.-Eur/dan), enkraten vstop v sanitarije (0,5.-Eur), dnevni vstop v sanitarije ob nakupu senčnika ali ležalnika (1,00.-Eur). Za senco je poskrbljeno pri bližnjih drevesih, na centralni plaži pa se pred soncem skrijete samo pod senčnikom.

Na plaži je poskrbljeno za šport in rekreacijo tako za odrasle kot otroke, saj ponuja pestro izbiro športnih aktivnosti: štiri igrišča za odbojko na mivki, vodni športi (izposoja vodnega skuterja, vožnja s tubami za več oseb, vožnja z banano, adrenalinska vožnja z gliserjem ter panoramska vožnja po celotni slovenski obali, poskrbljeno je tudi za šolo smučanja in deskanja – wake na vodi, lahko najamete tudi pedaline, kajake, vodna kolesa in vodne žoge ali pa se odpravite na izlet s Sup deskami) , za otroke pa so na voljo igrala in otroški zabaviščni park na vodi.  Poskrbljeno je tudi za sprostitev in zabavo, saj je obdala s številnimi različnimi lokali in slaščičarnami.

Ob centralni plaži Portorož so še številne druge plaže, katere ponujajo različne storitve. Med njimi so: Plaža Meduza Exclusive, LifeClass; Rt Seča; Plaža hotelov Bernardin; Plaža v Fiesi; Plaža Salinera Strunjan; Plaža Krka Strunjan in Mesečev zaliv.