Portorož

Boutique hotel Marita se nahaja v Portorožu, vendar nekoliko stran od največjega vrveža, torej vas poleti največje množice turistov ne bodo motile v tolikšni meri, kot v samem centru. Vendar pa se naš hotel še vedno nahaja tako blizu centra Portoroža, da ste lahko v centru peš že v petih minutah, saj se nahaja ob glavni ulici. Za lažjo orientacijo, nahaja se nasproti teniških igrišč tik pred Lucijo in v neposredni bližini marine Portorož. Tudi manjše letališče ni prav veliko oddaljeno, tako da ste lahko od letališča do hotela že v slabih 5 minutah z vozilom. Lokacija hotela je tako idealna za čisto vse, saj lahko doživite ogromno.

Ljubitelji narave, če kje ob morju, potem ravno v Portorožu v Sloveniji lahko vidite veliko naravnih in kulturnih znamenitosti. Tudi v njegovi neposredni okolici je ogromno naravnih znamenitosti, ki so od Portoroža oddaljene le nekaj minut vožnje s kolesom, avtomobilom, avtobusom oz. malo več peš. Portorož je že od prvih omemb mesta znan ravno po naravnih znamenitostih in njihovih izkoriščanjih in prav gotovo boste navdušeni nad njimi.

 

Pa si poglejmo najbolj znane:

Krajinski park Sečoveljske soline

Ste kdaj že videli, kako se prideluje sol na povsem naraven in starodaven način? Kakšna je odlična simbioza človeka z naravo, kjer človek ne povzroča prav nobene škode naravi? Prepričani smo, da si želite to ogledati, saj je takšnih naravnih znamenitosti v svetu le še malo. Zakaj bi potovali v oddaljene kraje, če pa si lahko to ogledate na dopustu v vaši neposredni bližini, Sloveniji? Sečoveljske soline so zaradi svoje bitnosti in pomembnosti razglašene tudi za krajinski park in so tudi uvrščene med pomembnejša svetovna mokrišča. Tudi opazovalci ptic boste prišli na svoj račun, saj boste lahko opazovali več kot 272 vrst ptic, v parku pa gnezdi kar 90 vrst.

Krajinski park Sečoveljske soline je razdeljen na dva dela, Lera in Fontanigge. V prvem si lahko še vedno ogledate tradicionalno pridobivanje soli, v drugem pa so poskrbeli tudi za muzej, kjer lahko kupite povsem naravno sol, izdelke iz soli, si pogledate zgodovino …

Če pa si zaželite v prijetno toplih in vročih dneh tudi masažo in razvajanje v naravi, praktično sredi morja, pa le obiščite še Thalasso Spa Lepa Vida.

Smo vas prepričali in si želite ogledati Krajinski park Sečoveljske soline?

Da se krajinski park zaščiti, je vstop možen le z vstopnico. Če želite kaj več izvedeti o parku, je priporočljiv ogled z vodičem ob predhodni najavi, kar je v primeru najavljene skupine še posebej ugodno, cena pa se razlikuje tudi glede na sezono. Vstop v muzej je možen s kolesom, peš s plovilom Solinarka, izjemoma pa tudi z avtobusom. Kolo si je možno tudi brezplačno sposoditi ob vstopu in se z njim peljati do muzeja, po delu, kjer so soline, pa je ogled možen le peš.

Cenik za posamične vstope:

Odrasli 6,00 – 7,00 €
Dijaki, študenti in upokojenci 4,00 – 5,00 €
Otroci do 6. leta starosti Brezplačno

Cenik za vstop skupine:

Odrasli 8,50 €
Dijaki, študenti in upokojenci 6,50 €
Otroci do 6. leta starosti Brezplačno

Dolina reke Dragonje

Ljubitelji neokrnjene narave, naravnih slapov, tolmunov in stare arhitekture obiščite dolino reke Dragonje. Prav tako je izlet po dolini reke Dragonje več kot primeren za vse, ki se želite odmakniti od mestnega vrveža in sami uživati v naravi.

Ker je ta reka edina reka v Sloveniji, ki ne teče skozi naselja, ste lahko prepričani o čistosti vode, na poti po reki pa si boste lahko ogledali številne zapuščene mline in domačije, ki so značilni za istrsko arhitekturo.

Na pot se lahko podate povsem brezplačno s kolesom ali peš. Lahko se odločite tudi za ogled z vozilom, ampak doživetje ne bo tako pristno. Z vožnjo z avtomobilom po neokrnjeni naravi ob reki Dragonji boste prišli le do nekaterih znamenitosti, za vsa doživetja pa boste prikrajšani.

Ribogojnica Fonda

Ste že poskusili tako znanega brancina Fonda, ki ga gojijo v edini slovenski morski ribogojnici? Ribogojnica Fonda je šele v zadnjem času postala zanimiva za ljudi, saj so ljudje spoznali res odličen okus te naše gojene ribe. Prav gotovo ji edinstvenost daje tudi to, da se ribogojnica nahaja sredi morja stran od vseh zalivov, zato je voda bolj čista.

Za vse željne vpogleda v celoten sistem delovanja, so zato pripravili vodene oglede, kjer vam bo vodič razkazal tako ribogojnico brancina Fonda kot tudi školjčišče, ki sodi zraven. Na ogledu lahko spoznate, zakaj je Brancin Fonda tako poseben s čim in kako ga hranijo, kako ribogojnica deluje in ostalo. Prav tako se lahko na koncu izleta odločite še za morsko pojedino. Izleti so pripravljeni tudi za večje skupine do 50 ljudi, programi pa so oblikovani tudi glede na želje in zahteve skupine. Seveda ogledi niso možni kar ves čas, organizirajo jih precej po želji skupine. V primeru slabega vremena so izleti jasno odpovedani oz. prestavljeni.

Cenik: Za ogled, ki traja 2 – 4 ure boste odšteli 39,00 €, za otroke do 15. leta starosti pa vas bo ogled stal le 10,00 €. V kolikor se odločite še za pojedino na barki ali v ribogojni bazi, boste doplačali 9,00 €. V vse cene je že vključena tudi plovba.

KULTURNE ZNAMENITOSTI

Ljubitelji zgodovine in kulture boste v Portorožu vsekakor prišli na svoj račun. Zgodovina mesta je namreč izjemno zanimiva in bogata, če pa se odpravite v sosednji Piran, je znamenitosti še več, prav tako pa je polna znamenitosti tudi cela Slovenija. Tudi če boste svoj dopust preživljali v Portorožu v jesenskem, zimskem ali spomladanskem času, vam nikakor ne bo dolgčas, saj je v mestu in bližnji okolici ogromno kulturnih znamenitosti.

Cerkev sv. Bernardina

Cerkev sv. Bernardina stoji že od davnega leta 1452, ko jo je dal zgraditi Sv. Janez Kapistran. Cerkev tako glede obdobja lahko uvrstimo med značilno beneško orientirane arhitekture. Danes so tako ostali ohranjeni le en zvonik, prezbiterij in podporni zid z oboki. Kljub temu, da danes ostankov ni kaj veliko, pa lahko najdemo zelo pestro zgodovino te cerkve. Leta 1830 je avstrijska vojska poslopje spremenila v trdnjavo za obrambo zaliva in takrat se je začelo tudi propadanje, uničevanje ali pa preselitev slikarskih del, poslopje pa se je tudi začelo takrat uničevati. Danes se objekt bolj kot ne uporablja za oglede turistov zaradi pestre zgodovine in tudi za poročne obrede pred poslopjem, saj terasa pred cerkvijo ponuja idealen pogled na morje.

Ogled ostankov cerkve je brezplačen, ogledate pa si jo lahko kadar koli, saj ni zaščitena.

Župnijska cerkev Device Marije Rožnovenske

Gre za precej moderno cerkev, ki je bila zgrajena in posvečena leta 1984, tako da zanimive zgodovine nima, ima pa zelo zanimivo obliko, ki se ujema z lokacijo, kjer se cerkev nahaja. Križ in strešni greben spominjata namreč na jambor, v cerkvi pa lahko vidite zelo zanimivo oltarno skulpturo in živobarvne vitraže, prav tako se lahko udeležite maše.

Avditorij Portorož

Avditorij Portorož je v zunanji dvorani, ki sprejme do 2300 obiskovalcev, predvsem poleti zanimiv za različne kulturne, glasbene, gledališke in komične predstave. Spremljate lahko tudi prireditev Melodije morja in sonca, ki je izbor slovenske naj popevke tekočega leta.

Tudi v zimskem času se v Avditoriju Portorož ves čas nekaj dogaja. Ni namreč le zunanja dvorana tista, v kateri so neprestano neki dogodki, temveč

je še pet dvoran, v katerih je stalno dogajanje. Prav gotovo vam ne bo dolgčas, če si boste ogledali kakšno predstavo, ki se odvijajo v teh dvoranah.

Pot do avditorija je od našega Boutique hotela Marita tako kratka, da jo lahko prehodite peš v le nekaj minutah. Za vse, ki želijo priti zgolj na določen dogodek v Avditorij, je blizu manjše letališče Portorož, nedaleč stran pa so tudi večja letališča (Trst, Ljubljana …).

Solinarski muzej

Vas zanima, kaj je tudi vplivalo na razcvet mesta? Solinarski muzej je zanimiv za vse tiste, ki bi si radi ogledali vpliv solinarstva na razcvet mesta, kako so solinarji nekdaj živeli v času solinarske sezone in bi si radi tudi kupili kakšen izdelek iz povsem naravno pridelane soli ali pa kar sol. Kljub temu, da je ogled tako zelo zanimiv, pa cena za vstopnice sploh ni visoka, pri čemer je v vstopnico vračunan voden ogled muzeja. Velja opomniti, da je ogled možen le v mesecih od aprila do vključno oktobra, za ogled pa boste odšteli:

Odrasli 3,50 €
Dijaki, študenti in upokojenci 2,50 €
Otroci do 6. leta starosti 2,10 €

Forma Viva Portorož

Vas zanima edinstvena in unikatna umetnost na prostem in bi si tudi tako radi popestrili vaš dopust? Zakaj pa ne, le pridite v Portorož v park v Sečo, kjer so umetniki na številnih simpozijih ustvarili ogromno umetnin s kamni. V zakladnici boste našli več kot 120 različnih kamnitih umetnin umetnikov iz več kot 30. držav sveta. Umetnine vas bodo navdušile, veliko pa je tudi takšnih, za katere niti ne boste imeli občutka, da so narejene iz kamna, tako dobro so obdelani. Ogled je brezplačen, doživeli pa boste lahko tudi različne umetnosti sveta. Je lahko še kaj boljšega?

Kapelučina hiša

Je stara domača hiša, ki so jo preredili za to, da si gostje lahko ogledajo, kako je nekdaj potekalo življenje na Primorskem, točneje v Novi vasi nad Dragonjo. Na ogled so tako vsi predmeti, ki so jih nekdaj uporabljali, kot tudi prikaz razporeditve prostorov, ogledali si boste lahko, kateri so bili obvezni predmeti v posameznem prostoru in seveda tudi, kakšni so bili. Pravzaprav gre za klasično kamnito staro gradnjo stanovanja, ki so se jo odločili prenoviti, poimenovali pa so jo po gospodinji, ki je zadnja živela v tej stavbi.

Skladišči soli Monfort in Grando

Skladišči so začeli graditi leta 1824 in ju končali leta 1838. Gradnja ljub zahtevnosti niti ni potekala dolgo, saj so morali zabiti pilote, kar v takratnem času ni bilo prav enostavno. Njuna posebnost, pravzaprav posebnost večjega skladišča Grando, je v tem, da je dolgo 200 metrov, široko 30 metrov, visoko pa kar 11 metrov. Zaradi skladiščenja ogromnih količin soli so morale biti tudi stene zelo masivne, zato so bile pri tleh debele kar 2,5 metra, pri vrhu pa »le še« 1,5 metra. Kot da te mere že niso izjemne, pa so tramovi dolgi kar 28 metrov in so najdaljši v Sloveniji. Kljub temu, da sta skladišči že tako stari in sta prenašali velika bremena, pa zaradi zasoljenosti desk prav nič ne propadata in zaradi te njune posebnosti in izgleda ju danes uporabljajo za najrazličnejše kulturne in umetnostne prireditve.

AKTIVNOSTI V PORTOROŽU

Greste radi na morje, ampak vam le urejena plaža ni dovolj, potrebujete še rekreacijo, izlete ali zabave? Brez skrbi, v Sloveniji vam ne bo vam dolgčas in ne boste pogrešali doma, da bi se lahko rekreirali ali udeleževali izletov ali zabav, saj Portorož poskrbi za vas. Večinoma vsi pričakujemo, da ne bomo cele dneve samo ležali na plaži, večere pa preživljali v hotelskih sobah ali apartmajih in zakaj bi, saj bi zamudili le veliko dogodivščin, spregledali veliko zanimivosti in lepot. Le izberite Portorož, saj obstajajo tudi destinacije, kjer pa vam kaj drugega od poležavanja na plaži ne bo ostalo.

Poglejmo si, kaj je tisto, kar lahko počnete v Portorožu in s čim vse vas Portorož lahko razvaja.

Potapljanje

Vsi začetki so težki, tudi potapljanje ni enostavno, vendar le, če se začetkov ne naučite na tečaju, kjer vas naučijo pravilne tehnike potapljanja, pravilnega dihanja, predstavijo vam, kaj lahko pričakujete in kako potapljanje poteka. Tako boste lahko bistveno bolj uživali v potapljanju in odkrivali lepote slovenskega morja, pa čeprav je marsikdo mnenja, da v našem morju ni nič kaj posebnega podvodnega sveta. Če bi si radi zgolj ogledali slovenski podvodni svet, si lahko izposodite opremo in prosite za spremstvo, za kar boste plačali približno 50 €. Verjemite, ne bo vam žal začetnih treningov, ki bodo poplačani z izkušnjo.

Preizkusite in se prepričajte o tem!

Plavanje

Portorož je za vse obiskovalce poskrbel na več različnih plažah, ki so urejene za kopalce, poskrbljeno pa je tudi za vse plavalce, ki bi radi preplavali daljše razdalje. Urejene plaže, ki imajo tudi modre zastave v Portorožu so:

 • glavna portoroška plaža,
 • plaža Meduza Exclusive,
 • plaža Bernardin,
 • plaža Mesečev zaliv v Strunjanu,
 • plaža Strunjan in
 • plaža Salinera Resort.

Jadranje

Pogled na morje je nekaj najlepšega, pogled iz morja na kopno pa nekaj posebnega, nekaj, česar nismo ravno vajeni. Si želite videti Portorož tudi iz te perspektive? Ne bo vam žal, za to se vam ni treba truditi s pedolini ali kako drugače, lahko si privoščite malo bolj posebno in edinstveno doživetje iz jadrnice. Vsi, ki so kdaj bili na jadrnici, se vračajo, saj je doživetje na ta način povsem drugačno kot iz čolna, barke, glisarja … Si želite to enkratno izkušnjo doživeti tudi vi? Odločite se za izlet z jadrnico, podjetij, ki nudijo take izlete, je kar nekaj, npr. Agencija Jonathan Plus, Agencija SOS all inclusive …

Surfanje

Imate opremo za surfanje oz. osnovno znanje, opreme pa ne oz. bi radi osnovno znanje nadgradili in uživali v radostih morja, se razmigali ter uživali v vsem, kar surfanje nudi? Zakaj pa ne v Portorožu? Portorož sicer velja za zavetrno lego, vendar pa vetrič ves čas pihlja, tako da boste lahko uživali tudi v surfanju. Sicer na splošno Slovenija ni ravno tista destinacija, kjer bi lahko uživali v izjemnih valovih in vetru, ampak za užitek pa je super. Če opreme nimate, najdite Alana Železnika, ki vam bo posodil opremo. Kakor koli že, vedno se najdejo rešitve, zato, če si želite surfati, zakaj pa ne.

Veslanje

Če kaj, potem je veslanje s primernimi čolni, ki lepo drsijo po vodi, zelo zanimiva rekreacija. Ni kaj, tudi na dopustu se je treba rekreirati in s čolni za veslanje, še posebej za dvojice, se lahko zelo dobro razmigamo. Kljub temu, da se na prvi pogled zdi, da ste počasni, boste kaj hitro videli, kako daleč ste že prišli. Le ne precenite svoje moči in se ne odpravite predaleč.

Ribolov

Vas ribolov pomirja in uživate v njem, saj imate takrat čas le zase in za ribe in ste sproščeni ob lovljenju rib? Poskusite vsaj enkrat in spoznali boste, kaj vse vam ribolov prinaša. Če se boste na ribolov odpravili s čolnom na morje, nikar ne pozabite na karto za ribolov, da vas slučajno ne doleti kakšna kazen. Karte v Sloveniji v primeru lova ujemi spusti iz pomola ne potrebujete, če pa boste kaj ujeli in ulova ne boste izpustili nazaj, pa le kupite karto, tudi če lovite iz pomola, upoštevajte pa, da karta velja za ulov največ 5 kg rib. Ribolov iz pomola je poseben, vendar pa na velik uspeh kar težko računate. Veliko bolje bo, da se odpravite na organiziran izlet s čolnom, ko vas bodo domačini, strokovnjaki popeljali tja, kjer ribe zagotovo kraljujejo in kjer imate precej veliko možnost za uspešen ribolov.

Na primorskem delujeta dve podjetji, kjer je možno najeti ladjico za ribolov.

Pohodništvo, kolesarjenje jahanje

Kako si lahko pravi utrip mesta ogledate drugače kot na urejenih poteh peš, s kolesom ali konjem? Le na ta način boste lahko videli tisto pravo arhitekturo, saj so urejene peš poti speljane tako, da boste lahko začutili tisti pravi utrip mesta, ki mu ga ne dajejo le ulice, na katerih se tre polno turistov, ampak ravno prijazni domačini. Peš poti so urejene skozi Portorož, Lucijo, Strunjan, Sečo, Piran in še druga obmorska mesta in le tako boste lahko doživeli tisti pravi istrski značaj, kulturo … Urejene so urejene tako, da se vam odpirajo odlični pogledi na bližnjo Hrvaško in Italijo, prav tako pa boste lahko v oddaljenosti opazovali Alpe v Sloveniji. Vidite še kje drugje Alpe v odsevu morja? Res se zdi kot znanstvena fantastika, ampak tudi to boste doživeli, če se boste podali na te poti.

S konji ali kolesom se lahko odpravite še na bolj oddaljene lokacije in tako najdete tudi zapuščene domačije z mlini, kjer lahko opazujete tudi življenje včasih, tolmune, slapove in povsem mirno pokrajino daleč od mestnega vrveža.

Mini golf

Predvsem za otroke lahko rečemo, da je mini golf aktivnost, ki se jo radi udeležijo vsaj enkrat v času počitnic. V Portorožu je lokacija izjemno dobro načrtovana, in sicer v bližini tenis igrišč, marine in tudi bližine morja, od Boutique hotela Marita pa oddaljena le nekaj korakov. V mini golfu lahko uživate tako sredi dneva kot tudi zvečer, saj je za razsvetljavo poskrbljeno in takrat je tudi doživetje malo drugačno, kot ste ga vajeni. Komplet palice in žogice stane 4,80 € na osebo, tako da nadebudnim golfistom le privoščite ta užitek.

Za vse ljubitelje pravega golfa pa so za vas poskrbeli v bližnji Lipici, kjer so urejena golf igrišča, članstvo, šola golfa, golf trgovina in še marsikaj. Lipica je od našega hotela oddaljena le 40 km, torej slabo uro vožnje.

Tandemski skoki, panoramski poleti

Ljubitelj adrenalina? Zakaj ne bi svoj adrenalin sproščali tudi med dopustom? Seveda, Portorož poskrbi tudi za največje adrenalinske odvisneže, ki bi radi leteli kot ptica s padalom ali bi si Portorož ali pa celo Slovenijo radi ogledali s panoramskimi poleti. Prav gotovo vam v nobenem primeru ne bo žal, saj je Portorož iz ptičje perspektive zelo lep, hkrati pa lahko vidite tudi najbolj lepe skrite kotičke. Vse se dogaja na portoroškem letališču, ki se nahaja v neposredni bližini Portoroža našega hotela, tako da lahko greste iz našega hotela tudi peš.

Tenis

Tenis na morju, pravzaprav tik ob morju … Niste tega še nikoli doživeli? Naj bo letos Portorož vaša destinacija za dopust, izberite naš hotel Boutique hotel Marita in lahko si boste rezervirali tenis tik ob morju ter v neposredni bližini hotela. Na voljo vam je kar 13 peščenih igrišč, 5 igrišč s trdo podlago, 2 pokriti igrišči s trdo podlago, zraven pa še stadion za tenis, ki sprejme do 1600 ljudi. Potrebujete še kaj? Imamo tudi to. Če obiščete Portorož in si dopust rezervirate ravno v času teniškega ATP ali WTA turnirja, boste lahko gledali tudi igro najboljših igralcev sveta.

V neposredni bližini pa se nahajajo še:

 • 1 igrišče za mali nogomet,
 • 2 igrišči za košarko,
 • 1 igrišče za odbojko,
 • 2 mizi za namizni tenis,
 • mini golf in
 • 4 steze za balinanje.

Športnih aktivnosti v Portorožu, kot vidite, ne manjka, še več, toliko je možnosti, da bi morali preživeti kar mesec ali dva v Portorožu, da bi lahko vse doživeli.

Portorož poleg 240 sončnih dni na leto in morja nudi res veliko. Nikoli vam ne bo dolgčas, pa četudi se za dopust odločite jeseni, pozimi ali spomladi, ko temperatura vode ni primerna za kopanje. Le nekaj kilometrov stran od Portoroža že lahko občudujete neokrnjeno naravo in npr. Sečoveljske soline, znamenite istrske vasice sredi vinogradov in oljk, Piran. Vidi se vse do Italije, Hrvaške in Triglava, ki se ga v odsevu vidi tudi v morju, potem je tu še krajinski park Strunjan, seveda pa se lahko odpravite tudi na izlete z ladjo ali avtomobilom malo v notranjost prelepe Slovenije.

Izleti z ladjo

Prav nobenega ne pustijo ravnodušnega, saj so organizirani tako, da si boste lahko ogledali vsa slovenska obmorska mesta, hkrati pa spoznali tudi posebnosti vsake lokacije. Lahko so tudi odlična izhodišča točka za nadaljnje raziskovanje.

Tudi lačni na takšnih izletih ne boste ostali, saj se dobijo v ponudbi tudi značilne istrske pojedine, ki vsakega očarajo, prav tako pa tudi posebna istrska vina. Izkušnja je nepozabna in primerna tudi za družine z majhnimi otroci, ki bodo prav gotovo uživali. Ladij, ki vas popeljejo na izlete, je več, le odločite se, kaj želite doživeti in videti.

Postojnska jama in Predjamski grad

Ste že velikokrat slišali za Postojnsko jamo in Predjamski grad v Sloveniji, pa se na poti na morje ali iz morja še nikoli niste ustavili tam? Da se še eno leto ne boste vozili le mimo, naj bo Portorož z našim hotelom Boutique hotel Marita vaš gostitelj in se en dan odpeljite na ta izlet. Postojnska jama vas nikakor ne bo pustila ravnodušnih s svojimi 27. kilometri rovov, kjer boste lahko opazovali največja čudesa narave s kapniki, zavesami …, videli človeško ribico in se na del poti po jami popeljali z vlakom.

Predjamski grad se nahaja le 9 km od jame, velja pa za eno največjih čudes človeške zgodovine, ki že več kot 700 let stoji v skalni steni.

Bled & Bohinj

Le kdo si ne bi želel ogledati teh dveh slovenskih biserov?

Bled z otočkom in cerkvico sredi jezera, ob robu pa grad na vrhu visoke skale s prelepim pogledom na Bled in naprej na Julijske Alpe.

Bohinj z neokrnjeno naravo sodi v zaščiteno območje Triglavskega narodnega parka in leži ob čudovitemu izviru Save Bohinjke tik pod Triglavom. Ob Bohinjskemu jezeru se lahko z gondolo popeljete do smučišča Vogel, od koder boste imeli prečudovit razgled na pokrajino in kjer si boste lahko privoščili tudi pristne domače gorenjske jedi.

Tako na Bledu kot v Bohinju se lahko podate na sprehod ali na kolesarjenje okoli jezera ali pa najamete čolniček in se z njim popeljete po jezeru, poleti pa se lahko tudi okopate v ravno prav sveži vodi.

Casino

Bi radi preizkusili svojo srečo ali smolo končno obrnili v svoj plus? Casinoji so več kot idealni za to, hkrati pa se boste lahko tudi sprostili, le ne preveč resno vzeti igre. V Portorožu so kar trije casinoji, in sicer Casino Riviera, Grand Casino Portorož in Casino Bernardin.

Prav vsi so zelo dobro opremljeni, imajo veliko igralnih avtomatov in tudi miz, le srečo prinesite s seboj.

Bari, kavarne in slaščičarne

Kaj je lepšega, kot da ste na sprehodu ob morju s svojim partnerjem, pa vam za popotnico tekne sladoled ali postanete na sprehodu žejni in si zaželite kavico, coctail, tortico ali sok ali le pivo in si lahko izbirate med vam najbolj ustreznim lokalom? Ja, v Portorožu je to mogoče in prav vsi lokali imajo prijetno lokacijo, bližina morja pa tako ali tako ni vprašanje. Privoščite si lahko vse, in sicer tako v jutranjih urah, opoldanskih kot tudi popoldanskih in večernih urah. Posebej bari v večernem času dobijo popolnoma drugačno vzdušje, h kateremu prispeva tudi veliko ljudi.

Če iščete dogajanje, potem je Portorož prav gotovo najboljša lokacija, če ne že najboljša v Sloveniji, saj za Portorož drugače tudi rečemo, da je to mesto, ki nikoli ne spi.

Portorož je mesto in počitniška destinacija, do katere res lahko dostopamo na vse možne načine. Z avtomobilom je dostop omogočen čisto v center mesta, parkirate lahko tudi pred hotelom ali pa na rezerviranih mestih, urejena pa so tudi ostala parkirišča, ki so namenjena za parkiranje za nekaj minut ali ur, prav tako je v Portorož omogočen dostop z avtobusom, letalom in pa tudi z jahto ali čolnom, na koncu pa je poskrbljeno tudi za velike cone za pešce.

Marina Portorož

Nahaja se v neposredni bližini Portoroža, kar je zelo dobro za vse goste, ki se odločijo le za enodnevni ali dvodnevni postanek v Portorožu. Svoj čoln ali jahto lahko zasidrate v marini od katere je do centra mesta zgolj 5 minut. V marini vam je na voljo tudi bencinska črpalka, servis in tudi namestitev plovila na suho in je urejena tako, da se tudi sprehajalci lahko sprehajate po pomolu v zvoku jamborjev v vetru.

KULINARIKA

Kako začutiti pravi domači utrip in temperament? Seveda, s hrano, na katero še kako zelo preveč pogosto pozabljamo. Saj veste, ljubezen gre skozi želodec in tudi ljubezen do kraja mora skozi želodec. Nobenega kraja ne boste tako dobro začutili, če ne boste jedli pristne domače hrane in užili vseh specialitet.

Primorski kulinariki prav gotovo daje pečat bližina morja, zaradi česar je ozračje drugačno, ribe in ostale morske specialitete so pogosto na jedilniku in zaradi mediteranskega ozračja uspevajo prehranski izdelki, ki jih drugje niti ne poznajo.

Na primer kaki, ki ga lahko uživamo le v jesenskih mesecih, je zagotovo najboljši Primorski, potem so tu tudi divji šparglji, ki imajo res odličen okus, mnogo boljšega od gojenih, artičoke imajo tudi posebno mesto med izdelki, ki rastejo na Primorskem in ki dajejo primorskim jedem tudi poseben pečat. Potem je tu še tudi povsem naravna sol iz Sečoveljskih solin, ki pomaga do odličnega začinjanja jedi.

Nikakor ne smemo tudi mimo oliv in oljčnega olja, za katerega vsi vemo, kako zdravilen je in v katerih primerih vse se ga priporoča, saj ne povzroča toliko negativnih posledic na telo kot druga olja.

Na koncu je tu še grozdje, iz katerega nastajajo vrhunska, svetovno znana vina, ki jedem dodajo zadnjo piko na i.

Katere specialitete lahko pričakujete od pripravljenih jedi? Obalna regija s Portorožem je najbolj poznana po ribjih specialitetah in ena tistih, ki jih morate poizkusiti, je Piranski brancin v škartocu. Gostilen v Portorožu, kjer lahko uživate odlično hrano, tudi primorske specialitete, je kar nekaj, tako da boste prav gotovo prišli na svoj račun.

POSLOVNI TURIZEM

Iščete primerno dvorano za konferenco, seminar, delavnico ali produktno predstavitev? Ste pomislili, da ljudje, ki ne živijo ob morju, že samo ob pogledu na morje postanejo bolj sproščeni, kar je za uspešnost konference pomembno? Dvorane, ki so obsijane s soncem in imajo pogled na morje, bodo vsekakor pozitivno vplivale na udeležence in lahko ste prepričani, da bo učinkovitost boljša.

Če dvorano najamete v Boutique hotelu Marita, bomo za vas poskrbeli tako s prenočišči kot tudi s prehrano in vsemi potrebnimi pripomočki v konferenčni dvorani, v Portorožu pa je tudi dovolj zabave, adrenalina, sprostitve, gastronomskih užitkov in tudi primernih športov za team building. Dostop do našega hotela je povsem preprost, z avtomobilom, avtobusom ali celo letalom.

Kako povečati delovno vnemo na dogodku? Enostavno, izberite naše konferenčne dvorane v Boutique hotelu Marita, saj zraven dobite celotno ponudbo, ki vam jo nudimo mi in tudi Portorož z bližnjo in daljno okolico.